Startpagina Covid 19

Coronacrisis drukt prijzen zuivel ook volgend jaar omlaag

De zuivelsector in de EU bevindt zich met de coronacrisis op onbekend en gevaarlijk terrein. De marktvorsers van Rabobank vrezen alvast fors dalende prijzen, met in de zomer of het najaar een dieptepunt. De prijs van het veel verhandelde melkpoeder kan tot een derde dalen. Bovendien krijgen melkveehouders te maken met een schaarste aan bepaalde voedersupplementen en gewasbeschermingsproducten.

Rabobank is weinig optimistisch over een snel herstel van de zuivelmarkt. Tot zeker halverwege 2021 voelbaar zijn in lagere prijzen voor boter, kaas, melkpoeder en wei. Met enige vertraging zullen de wereldmarktprijzen voor deze producten ook leiden tot lagere melkprijzen voor de boer. De bank maakte nieuwe, pessimistische ramingen maar wel met een belangrijke disclaimer: een quasi wereldwijde lockdown is onbekend terrein, voor economen, en ook voor mensen die de voedingsmarkt onderzoeken.

...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Covid 19

Covid-uitbraak zet China aan tot extra toezicht van diepvriesvoedsel

Covid 19 De recente heropleving van Covid-19 in China zet de invoer van diepgevroren voedsel opnieuw onder intensief toezicht, melden Chinese media. De Chinese autoriteiten zijn daartoe overgegaan op basis van de veronderstelling dat het mogelijk is om het virus op te lopen via voedselverpakkingen.
Meer artikelen bekijken