Startpagina Covid 19

Hendrik Vandamme (ABS): tijd voor een boerenstaking?

ABS-voorzitter Hendrik Vandamme vraagt zich af of het tijd wordt dat boeren botweg gaan weigeren om producten te leveren. Wie dacht dat de grote hamsteractie van voeding tot hogere boerenprijzen zou leiden, is er volgens de akkerbouwer uit Oostende aan voor de moeite. Prijzen donderen omlaag en de retail drukt nog altijd door.

Vandamme stelt de vraag of het tijd is voor een boerenstaking, in zijn wekelijkse editoriaal, zonder ertoe op te roepen. Hij stelt tot grote spijt vast dat de media de mond vol hebben van de ‘helden van de maatschappij’. Van de mensen in de zorg, de woonzorgcentra, de thuisverpleging, de familiehulpen tot de arbeiders in voedingsbedrijven en de vakkenvullers in de grootwarenhuizen… Die laatsten gingen al in staking voor een correcte vergoeding.

De boeren dreigen wat vergeten te worden. En voor zover ze niet worden vergeten, dan is het volgens...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Covid 19

Covid-uitbraak zet China aan tot extra toezicht van diepvriesvoedsel

Covid 19 De recente heropleving van Covid-19 in China zet de invoer van diepgevroren voedsel opnieuw onder intensief toezicht, melden Chinese media. De Chinese autoriteiten zijn daartoe overgegaan op basis van de veronderstelling dat het mogelijk is om het virus op te lopen via voedselverpakkingen.
Meer artikelen bekijken