‘Relatief’ voedselverlies in landbouw slechts 4%
Ook op het vlak van de beheersing van voedselverliezen scoort onze Vlaamse landbouw goed. Dat blijkt uit gegevens die Vlaams parlementslid Arnout Coel aan landbouwminister Hilde Crevits opvroeg. Die cijfers dateren van enkele jaren geleden. Een nieuw rapport wordt in de loop van 2021 verwacht.

In de volledige landbouwsector ontstaan er naar schatting 449.000 ton voedselreststromen, waarvan 63% in de tuinbouw, 32% in de akkerbouw en 5% in de veehouderij. “Het hoge tonnage voedselreststromen is verklaarbaar door het grote productievolume (hoge productie per eenheid in vergelijking met andere landen) dat toeneemt door de sterke en stijgende exportgerichtheid.” Een belangrijk (maar onbekend) deel van de voedselreststromen in de landbouw is toe te schrijven aan de productie voor buitenlandse markten. Ook de specifieke...
Dit artikel is alleen voor abonnees
U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt
Al abonnee of geregistreerd?
Log in of Activeer uw abonnement