Startpagina Covid 19

Productievoorschriften voor bepaalde Franse kazen aangepast

In Frankrijk zijn omwille van de coronapandemie de productievoorschriften voor meerdere kaassoorten met AOP-keurmerk tijdelijk aangepast.

Om grote verliezen van reeds geproduceerde melk te vermijden, zijn de voorschriften voor de productie van Bleu d'Auvergne, Comté, Saint-Nectaire en Fourme d'Ambert voorlopig gewijzigd, zo blijkt uit een decreet van de Franse regering.

De aanpassingen betreffen onder andere de toegelaten opslagtijden van melk voor de verwerking en de vooropgestelde temperaturen voor de bewaring van de kaas. Door de Covid-19-pandemie zijn in Frankrijk momenteel geen markten in open lucht geopend. Ook restaurants blijven gesloten, waardoor de behoefte aan verse kaas...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Covid 19

Covid-uitbraak zet China aan tot extra toezicht van diepvriesvoedsel

Covid 19 De recente heropleving van Covid-19 in China zet de invoer van diepgevroren voedsel opnieuw onder intensief toezicht, melden Chinese media. De Chinese autoriteiten zijn daartoe overgegaan op basis van de veronderstelling dat het mogelijk is om het virus op te lopen via voedselverpakkingen.
Meer artikelen bekijken