Startpagina Covid 19

Bio- en zorgboerderij De Zaaier:“De coronacrisis treft de meest kwetsbaren”

Door zorggasten een plaats aan te bieden, wordt eigenlijk ook een kans aangeboden. Dat is de filosofie van Diederik Steyaert van bio- en zorgboerderij De Zaaier. Hij vangt 4 zorggasten op en probeert hen iets bij te leren over het leven. “Maar ik leer ook heel veel van hen.” Dinsdag mocht de eerste zorggast al terugkomen. “Maar de meest kwetsbare zorggasten naar mijn gevoel, moeten nog in de instelling blijven.”

In Oostkamp, West-Vlaanderen, bevindt zich bio- en zorgboerderij De Zaaier. Uitbater Diederik Steyaert is er best trots op. “In 2000 zijn we gestart met de bioboerderij. Vandaag bewerken we zo’n 11 ha. We kweken vooral groenten die we op de verse markt verkopen. En we doen onze handel helemaal zelf. Biofresh is een van onze belangrijkste klanten, daarnaast staan we op veel markten in de buurt en verkopen we onze eigen producten – en die van collega-boeren – in onze hoevewinkel. We maken ook pakketten die we aan huis leveren.” Zijn vriendin...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Covid 19

Covid-uitbraak zet China aan tot extra toezicht van diepvriesvoedsel

Covid 19 De recente heropleving van Covid-19 in China zet de invoer van diepgevroren voedsel opnieuw onder intensief toezicht, melden Chinese media. De Chinese autoriteiten zijn daartoe overgegaan op basis van de veronderstelling dat het mogelijk is om het virus op te lopen via voedselverpakkingen.
Meer artikelen bekijken