Startpagina Covid 19

ILVO-rondvraag: dalende investeringsbereidheid, lagere inkomsten, somberder toekomstbeeld, meer mentale druk

De ILVO-corona-enquête bij de Vlaamse boeren, gehouden tussen 27 april en 18 mei 2020, toont dat het grootste deel van de landbouwsector zowel financieel als psychisch een stevige dreun krijgt door de coronacrisis. Veel indicatoren staan op rood.

De coronacrisis treft een heel groot deel van de landbouwbedrijven hard in hun portemonnee. ILVO heeft frappante cijfers bovengespit met deze corona-enquête. Op de meest algemene vraag naar negatieve en positieve gevolgen van de coronacrisis op het eigen bedrijf antwoordt 61% dat er negatieve (39%) of zeer negatieve (22%) gevolgen zijn.

Voor (slechts) 7% zijn de gevolgen positief of zeer positief. Landbouwers zijn ondernemers die deze negatieve impact eerder in stilte dragen. Ze staan niet op de...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Covid 19

Covid-uitbraak zet China aan tot extra toezicht van diepvriesvoedsel

Covid 19 De recente heropleving van Covid-19 in China zet de invoer van diepgevroren voedsel opnieuw onder intensief toezicht, melden Chinese media. De Chinese autoriteiten zijn daartoe overgegaan op basis van de veronderstelling dat het mogelijk is om het virus op te lopen via voedselverpakkingen.
Meer artikelen bekijken