Startpagina Melkvee

Isabelle en Steven zoeken economisch optimum op hun melkveebedrijf

Na een sterke groeispurt ligt de focus nu op het zoeken naar het economisch optimum. De meeste aandacht gaat naar het zo fijn mogelijk afstemmen van de radertjes, zodat de geoliede bedrijfsmachine niet vastloopt en op een nog efficiëntere manier gaat draaien. Dat koppelen Steven Van Der Looven (40) en Isabelle Baekelandt (35) op het mooie Hof ter Galeien in Nazareth aan hun diepgewortelde liefde voor de landbouw. “We geloven voluit in een sterke, Vlaamse landbouw.”

De eerste verwijzing naar het Hof ter Galeien gaat terug naar 1391 en is een van de oudste landbouwuitbatingen in het Oost-Vlaamse Nazareth. Een deel van de omwalling is gedempt bij de aanleg van de nabijgelegen autosnelweg E17. In de loop der jaren groeide op deze rustgevende en inspirerende site een vooraanstaand melkveebedrijf, waar economische efficiëntie en passionele landbouwliefde diep in elkaar verstrengd zijn.

Vlaamse Ardennen...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Melkvee

Nat voorjaar heeft impact op melkproductie

Economie Raf Beyers, adviseur bedrijfsontwikkeling en risk management bij United Experts, overliep op 7 mei met ons zowel de financiële situatie in de wereld als de internationale zuivelmarkten. Net zoals hier, spelen in heel wat andere regio’s de slechte weersomstandigheden parten bij de melkproductie. In de VS heeft men dan weer te maken met onrustwekkende vogelgriep in de veestapel.
Meer artikelen bekijken