Startpagina Tuin

Tuin: zo kweek je lekkere blauwe bosbessen in eigen tuin

Bessen zijn in! Ze zijn van nature lekker, gezond en bovendien makkelijk te kweken. De blauwe bes is echter een buitenbeentje. Lekker en gezond is ze zeker, volgens heel wat bronnen is het zelfs een “superfood” en een rijke bron van antioxidanten, vitaminen en voedingsvezels. Wat betreft dat ‘makkelijk te kweken’ zullen we toch echter rekening moeten houden met de bijzondere eisen die ze aan haar groeiplaats stelt.

Deze heerlijk smakende cultuursoorten van de blauwe bosbes winnen steeds meer aan populariteit bij de tuinliefhebbers. Ze bevatten meer natuurlijke suikers en smaken minder zuur dan de wilde, meer aromatische, blauwe bosbessen en door verschillende rassen aan te planten kan men oogsten van de vroege zomer tot in de herfst. De kersgrote bessen zijn op hun lekkerst als ze vers geplukt zijn, maar laten zich ook een aantal dagen bewaren in de frigo en kunnen probleemloos diepgevroren worden. Daarnaast zijn de struiken ook bijzonder sierlijk...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Tuin

De mooiste herfstkleuren in de natuur en in je tuin

Tuin De zomer van 2025 was, volgens het KMI, de op 3 na warmste zomer sinds het begin van de metingen in 1833, met een gemiddelde temperatuur van 19,3 °C in Ukkel. Het was ook een van de droogste zomers in meer dan honderd jaar, met slechts de helft van de normale neerslag gedurende de lente en zomer samen. De zomer kende 2 hittegolven en veel zonuren, met name in juni en augustus, maar het mooie liedje is alweer uit.
Meer artikelen bekijken