Startpagina Tuin

Keukenkruiden van A tot Z (deel 3)

Kruiden behoren tot een groep van planten die al eeuwenlang zeer gewaardeerd worden omwille van hun uiteenlopende toepassingen. Zo waren ze in het verleden onmisbaar als bron van kleurstof, medicijnen, smaakmakers, insectenverdelgers en schoonmaakmiddelen.

P roducten die we nu kant en klaar kunnen kopen in de supermarkt en waardoor de interesse in en de kennis over kruiden snel achteruitging. Sedert een 50-tal jaar echter, onder invloed van toerisme en vervagende grenzen, is de interesse in kruiden en het gebruik ervan in de...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Tuin

Een wilg voor elke tuin

Tuin ‘Een wilg voor elke tuin’: dat mag je letterlijk nemen, als je weet dat er meer dan 400 soorten zijn binnen het geslacht van de wilgen (Salix). Wie ‘wilg’ zegt, denkt vaak aan knotbomen langs een kronkelende beek of aan de rand van een natte weide. De wilg is echter meer dan een landschapsicoon van vroegere tijden. Ook in de tuin kan deze onvermoeibare groeier zijn plaats vinden: van een imposante treurwilg die met zijn takken tot in het water reikt tot de laag bij de grond blijvende kruipwilg en alles ertussenin.
Meer artikelen bekijken