- Grove zaden zoals koriander verdeel je met voldoende tussenruimte over de pot. Fijnere zaadjes zoals die van basilicum, peterselie… strooi je dun uit over de oppervlakte van de pot.
- Bedek de zaadjes gelijkmatig met een fijn laagje vochtige zaai- en stegrond en druk voorzichtig aan.
- Zet de ingezaaide potten op een warme, tegen uitdrogende wind en felle zon beschermd plekje. Dek de potten eventueel af met een stukje keukenfolie waarin je wat gaten prikt. Hou de potgrond voldoende vochtig tot de zaden gekiemd zijn, verwijder de eventuele folie en zet de potten op hun definitieve groeiplaats waarbij je rekening houdt met de licht- en vochtbehoefte van de respectieve kruiden.
- Enkele weken geduld en de kruiden zijn oogstklaar.
- Oogst regelmatig door blaadjes te plukken verspreid over de plant of gebruik de toppen van de takken. Zo hou je de plant bossig en productief.
- Experimenteer naar hartelust ook met andere kruiden. Plezier en smaak gegarandeerd.