Startpagina Archief

Limburgse horecazaken

ontmoeten lokale landbouwers

Elk restaurant wil smaakvolle en verse producten op de kaart zetten. Toch zoekt men het vaak nog te ver. Horeca Vorming, Puur Limburg en de provincie Limburg willen de horeca stimuleren om bewust te kiezen voor lokale producten. Hierom nodigden ze vorige maand medewerkers uit de horeca uit om gedreven Limburgse land- en tuinbouwers die eerlijke, originele en streekgebonden topproducten brengen te ontdekken.

Op het programma voor de horecamensen stond een bezoek aan de biologische groententuinen, serres en zelfoogsttuin van De Wroeter in Hasselt, Kaasmakerij Karditsel en geitenboerderij ’t Goerenhof in Lummen, Distillerie ’t Stookkot in Stevoort, Beenhouwerij Martenshoeve in Alken, Wijndomein Hoenshof in Borgloon en Brouwerij Jessenhofke in Hasselt.

De korte keten

Producten aankopen via de zogenaamde ‘korte keten’ betekent kiezen voor kwaliteitsvolle producten met een duidelijke herkomst aan een eerlijke prijs. De producten zijn...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement

Actueel

Dierenwelzijn automatisch monitoren van stal tot slachthuis

Veeteelt ILVO coördineert project aWish om een systeem in Europa op poten te zetten dat het dierenwelzijn automatisch zal monitoren van stal tot slachthuis. In 6 slachthuizen verspreid over Europa zetten onderzoekers en bedrijven nieuwe technologieën op om een set dier gebaseerde, wetenschappelijk gevalideerde welzijnsindicatoren gedurende 4 jaar automatisch te monitoren.
Voir plus d'articles
Meest gelezen