“Een stukje vlees past prima in gezonde voeding”
‘Vlees eten, hoe gek is dat?’ Die vraag stond centraal op een studiedag. Vlees is evolutionair en historisch belangrijk voor de mens. Vandaag staat dit imago onder druk: ‘Vlees eten is slecht voor het klimaat, het milieu en de gezondheid’, toeteren tegenstanders. Toch biedt vlees veel positiefs. Het welles-nietesverhaal verdient nuance. “Een stukje vlees past prima in een gezonde voeding, alleen moeten we er niet mee overdrijven”, aldus voedingsdeskundige Inge Coene (VLAM/NICE).
Op de studiedag van Inagro ‘Tijd voor nuance, vlees objectief en wetenschappelijk verantwoord benaderd’ schetste voedingsdeskundige Inge Coene van VLAM/NICE de plaats (en het belang) van vlees in een gezonde voeding. Eerst benadrukt ze dat we beter bij ‘feiten’ stilstaan en ons niet mogen laten beïnvloeden door ‘fabeltjes’.
Rondje ‘googelen’
Een rondje ‘googelen’ kan een heel vertekend beeld geven van de wetenschappelijke consensus rond...
Dit artikel is alleen voor abonnees
U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt
Abonneer nu
Al abonnee of geregistreerd?
Log in of
Activeer uw abonnement