Startpagina Archief

Sectorfederaties en

Vlaanderen voeren strijd

voedselverliezen op

Door een daling van de vraag in deze coronacrisis duiken links en rechts voedseloverschotten op. Vlaanderen doet er alles aan om die zo goed mogelijk te bedelen. Ook sectorfederaties hebben de voorbije jaren verschillende inspanningen geleverd. “De inspanningen zijn vooral gericht op sensibilisering, het stimuleren van innovatie en samenwerking doorheen de hele keten”, zegt Brigitte Borgmans (departement Omgeving).

Wie voedingsproducten gaat hamsteren en daar niet oordeelkundig mee omspringt, krijgt later te maken met voedseloverschotten en -verliezen. Daarnaast zorgt ook een kleinere vraag niet alleen voor dalende prijzen, maar ook voor meer overschotten en verliezen.

Naast economisch weinig interessant zijn voedselverliezen ook een aanfluiting van het zorgprincipe rond de ‘goede huisvaders en goede huismoeders’. In deze coronacrisis besliste Vlaanderen om alvast voedseloverschotten aan onder andere Voedselbanken en andere organisaties (OCMW...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement

Actueel

Kabinet Brouns wil goedkeuring ammoniakemissiereducerende technieken versnellen

Stikstof Op 1 juli publiceerde het WeComV (Wetenschappelijk Comité Luchtemissies Veeteelt) zijn finaal adviesrapport over de actualisering van de PAS-lijst ‘Deel 1: R1-vloersystemen’. Daarin stelde het de emissiereductiepercentages van een aantal vloersystemen voor rundveehouders bij. Veehouders kunnen diverse managementmaatregelen nemen om de stikstofuitstoot van hun bedrijven te reduceren.
Voir plus d'articles
Meest gelezen