Startpagina Archief

“Gelijkmatige verdere groei is de uitdaging”

Leestijd : 2 min

In de ruime omgeving is Hof te Berchemveld een begrip. De hele familie Leyssens werkt hard verder aan de uitbouw van het bedrijf. De hoeveslagerij annex -winkel, de eetfestijnen, barbecues, de leveringen aan (top)restaurants... het krijgt allemaal veel respect. Door de coronacrisis verlegt de verkoop zich even. “De consumptie van lekker vlees zit en blijft in het eetpatroon van de Vlaming zitten. We hebben geen schrik voor de toekomst, integendeel. We zouden graag gelijkmatig verder blijven groeien”, zegt Geert Leyssens. “We werken met enkele medewerkers in een flexi-job. Eventueel werven we later ook nog een vaste medewerker aan. Dat betekent wel een extra kost en geschikte beenhouwers vinden, is niet zo eenvoudig. We zien wel. Overhaaste beslissingen nemen we nooit. We denken daar goed over na en wegen alles nauwkeurig af.”

“Weet je, als je als ondernemer 3 à 5 jaar niks met je bedrijf doet, sta je stil. Meer nog, je gaat achteruit. Het is belangrijk om elke opportuniteit goed te bekijken en toe te slaan als het kan. Er staat vandaag niks vast. Maar een uitbreiding van de beenhouwerij en van de winkel is ook een optie.” En ook een van de stallen is aan uitbreiding/vernieuwing toe. Wat nog beter kan? “Ik zou het niet echt weten. Of toch: nu blijven de kalveren tot ze 4 à 5 maanden zijn apart. Het zou leuk zijn om ze tot een jaar in een aparte stal te kunnen houden. Je merkt dat ze die eerste maanden goed groeien, en daarna valt het even stil. Door ze nog wat langer apart te houden, zou je ook de ziektedruk nog verder kunnen doen dalen”, zegt Geert Leyssens.

Actueel

Voir plus d'articles
Meest gelezen