Startpagina Archief

“Ik zie in Vlaanderen nog veel toekomst voor de traditionele kip”

Als er iemand is die de keten van de braadkippen op haar duimpje kent, is het Ann Truyen. Ze werkt al 30 jaar voor de Vereniging van Industriele Pluimveeslachthuizen (VIP) en geeft ons inzicht in deze relatief kleine, maar economisch belangrijke sector in Vlaanderen. “Dankzij de veelzijdigheid en toegankelijkheid van kip is het de enige vleessector die blijft groeien.”

De VIP is een organisatie die de belangen van de industriële pluimveeslachthuizen in België behartigt. Ann Truyen is sinds 1995 het gezicht van de vereniging en is het aanspreekpunt en de gesprekspartner voor de 14 leden en voor overheden, ketenpartners en andere instanties.

Wie zijn de leden van de VIP?

We zijn in België geëvolueerd naar pluimveeslachthuizen die ook het uitsnijden en de verwerking van het vlees op zich nemen. Dat gaat voornamelijk om braadkippen, maar ook...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement

Actueel

Groentegeweld: smaakvolle biogroenten uit Weelde

Korte Keten Groentegeweld is een kleinschalig bio-ecologisch tuinbouwbedrijf in volle groei in Weelde, een deelgemeente van Ravels. Met veel passie en liefde telen Dirk Hendrix en Willem Van Pelt er het hele jaar rond zo’n 60 soorten seizoensgroenten en -fruit. Net als 41 andere Vlaamse land- en tuinbouwbedrijven zet Groentegeweld op zondag 14 september zijn deuren open voor het grote publiek op de Dag van de Landbouw.
Voir plus d'articles
Meest gelezen