Startpagina Archief

“Ik zie in Vlaanderen nog veel toekomst voor de traditionele kip”

Als er iemand is die de keten van de braadkippen op haar duimpje kent, is het Ann Truyen. Ze werkt al 30 jaar voor de Vereniging van Industriele Pluimveeslachthuizen (VIP) en geeft ons inzicht in deze relatief kleine, maar economisch belangrijke sector in Vlaanderen. “Dankzij de veelzijdigheid en toegankelijkheid van kip is het de enige vleessector die blijft groeien.”

De VIP is een organisatie die de belangen van de industriële pluimveeslachthuizen in België behartigt. Ann Truyen is sinds 1995 het gezicht van de vereniging en is het aanspreekpunt en de gesprekspartner voor de 14 leden en voor overheden, ketenpartners en andere instanties.

Wie zijn de leden van de VIP?

We zijn in België geëvolueerd naar pluimveeslachthuizen die ook het uitsnijden en de verwerking van het vlees op zich nemen. Dat gaat voornamelijk om braadkippen, maar ook...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement

Actueel

De Varkenscampus is een unieke en noodzakelijke onderzoeksfaciliteit

Varkens De voorbije 10 jaar liepen er op de Varkenscampus in Merelbeke-Melle al zowat 70 onderzoeksproeven. Het is een verhaal dat voortdurend verdergaat. Door de evolutie binnen deze sector valt er immers nog heel wat te onderzoeken. Tijdens de recente verjaardagsviering kreeg Landbouwleven de kans om enkele thema’s van nabij te ontdekken.
Voir plus d'articles
Meest gelezen