Startpagina Archief

Quiche met bloemkool en worst

Deze quiche met bloemkool en worst is een heerlijke knipoog naar de klassieker bloemkoolroosjes in kaassaus met worst. Het is perfect voor een eenvoudige maar smaakvolle maaltijd die zowel jong als oud zal bekoren. Het is een verrassende twist op een vertrouwde favoriet. Het duurt zo’n 70 minuten om dit klaar te maken voor 4 personen.

Wat heb je nodig?

1 bloemkool

200 g braadworsten

150 g Nazareth kazen

5 eieren

250 ml room

1 ajuin

2 teentjes knoflook

1 el olijfolie

1 el mosterd

1 tl tijm

zout

peper

1 kruimeldeeg

Hoe ga je te werk?

Snijd de bloemkool in roosjes. Schil de stam en snijd in kleine blokjes.

Breng een grote pan gezouten water aan de kook en blancheer de bloemkool 4-5 minuten tot ze net zacht zijn, maar nog een lichte bite hebben. Giet af en laat afkoelen.

Snijd de worst in...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement

Actueel

De Varkenscampus is een unieke en noodzakelijke onderzoeksfaciliteit

Varkens De voorbije 10 jaar liepen er op de Varkenscampus in Merelbeke-Melle al zowat 70 onderzoeksproeven. Het is een verhaal dat voortdurend verdergaat. Door de evolutie binnen deze sector valt er immers nog heel wat te onderzoeken. Tijdens de recente verjaardagsviering kreeg Landbouwleven de kans om enkele thema’s van nabij te ontdekken.
Voir plus d'articles
Meest gelezen