Startpagina Economie

Vlaamse agrohandel heeft coronacrisis relatief goed doorstaan, aldus minister Crevits

Vlaanderen voert meer agrarisch producten uit, dan het invoert. De invoer bedroeg in 2020 32,6 miljard euro en de uitvoer 38,9 miljard euro. Het handelssaldo ligt daarmee op +6,3 miljard euro. Het Vlaamse aandeel in de totale Belgische in- en uitvoer van agrarische producten bedraagt telkens 85%.

Voornoemde cijfers blijken uit het agrohandelsrapport van het Departement Landbouw en Visserij. “De agrohandel heeft de coronacrisis relatief goed doorstaan”, zegt Vlaams minister van Landbouw en Visserij Hilde Crevits.

“In Vlaanderen is de agro-voedingsketen een belangrijke sector. Dat resulteert in een belangrijke meerwaarde voor onze economie, waaronder voor onze havens in Antwerpen en Zeebrugge. Daarenboven staat de sector garant voor meer dan 135.000 jobs...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Economie

Milcobel handhaaft standaard melkprijs voor mei

Actueel Milcobel zal voor de lopende leveringen van de maand mei 2024 een standaard melkprijs hanteren van 41,00 euro per 100 liter. Dit komt overeen met een reëel uitbetaalde melkprijs van 45,25 euro per 100 liter voor een bedrijf met een vetgehalte van 43 g/l, een eiwitgehalte van 35 g/l en maximale premies voor kwaliteit, duurzaamheid en hoeveelheid. De vet- en eiwitprijs voor mei bedraagt 5,3947 euro per kg.
Meer artikelen bekijken