Startpagina Klimaat

Droogte en stortregen veranderen Belgische landbouw

Het Belgische klimaat wordt steeds grilliger. Daar moeten landbouwers, bedrijven en wetenschappers op reageren. Met ‘nieuwe’ gewassen als quinoa, droogteresistente aardappelen en 60 olympische zwembaden vol water. Dat schrijft De Tijd.

Jarenlang hielden de West-Vlaamse landbouwers Hans Gheldof en Leen Vanoverbeke varkens en teelden ze klassieke gewassen als maïs, aardappelen en bieten. Vandaag is quinoa een van hun belangrijkste gewassen. “In 2015 zijn we ermee begonnen”, zegt Gheldof. “Quinoa is een Zuid-Amerikaans gewas, maar ik had gehoord dat er variëteiten bestonden die ook in ons land goed groeien. Na 5 jaar zijn we nog steeds enthousiast. We hebben tijd en geld moeten investeren in de opstart, maar we kregen mooie oogsten in de plaats.”...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Klimaat

Klimaatneutrale landbouw komt steeds een stapje dichterbij

Klimaat Op de proefboerderij Transfarm van de KU Leuven in Lovenjoel werden diverse nieuwe technieken voorgesteld die landbouwers zullen klaarstomen naar een klimaatneutraal 2050. De KU Leuven werkt hiervoor nauw samen met Boerenbond in het Europese project HyperFarm.
Meer artikelen bekijken