Startpagina Tuin

Kiemgroenten: een moestuin op je vensterbank

Je hoeft er echt geen groene vingers voor te hebben om zaadjes te laten uitgroeien tot gezonde, smaakvolle kiemen. Alles wat je nodig hebt om tot een goed resultaat te komen zijn een handvol geschikte zaden, de juiste hoeveelheid vocht en de juiste temperatuur.

Het lijkt wel ‘tuinieren voor dummies’: er kan zo goed als niets fout gaan en toch is het resultaat schitterend. Kiemgroenten ontstaan wanneer een zaadje onder invloed van licht, temperatuur en vochtigheid kiemt. Het kiemproces zorgt ervoor dat de hoeveelheid enzymen, eiwitten en mineralen aanzienlijk toeneemt ten opzichte van de oorspronkelijke zaden. Daardoor ontstaat een licht verteerbare, biologische en caloriearme smaakbom die gebruikt kan worden als garnituur in salades, wokgerechten, aperitiefhapjes en als beleg (eventueel in...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Tuin

Een wilg voor elke tuin

Tuin ‘Een wilg voor elke tuin’: dat mag je letterlijk nemen, als je weet dat er meer dan 400 soorten zijn binnen het geslacht van de wilgen (Salix). Wie ‘wilg’ zegt, denkt vaak aan knotbomen langs een kronkelende beek of aan de rand van een natte weide. De wilg is echter meer dan een landschapsicoon van vroegere tijden. Ook in de tuin kan deze onvermoeibare groeier zijn plaats vinden: van een imposante treurwilg die met zijn takken tot in het water reikt tot de laag bij de grond blijvende kruipwilg en alles ertussenin.
Meer artikelen bekijken