Startpagina Tuin

Vierde editie van Bye Bye Gazon: Vier de lente met minder gazon

Dieter Coppens roept op om ons saai gazon meer geur en kleur in te blazen als ambassadeur van de Bye Bye Gazon campagne. Een campagne die iedere Vlaming vraagt om een deel van hun gazon om te toveren tot een paradijs voor onze ogen en voor de insecten.

Iedereen kan meedoen door een deeltje gewoon te laten groeien, een bloemenweide in te zaaien, vaste planten te zetten of heerlijke bessenstruiken te planten. Een strak gazon is zo dood als beton. Het is een no fly zone voor insecten en kost zeer veel energie, tijd en geld om te onderhouden. “We kunnen ons afvragen of het in deze tijden niet verantwoorder is om een beplanting te kiezen waar we minder werk in moeten steken en waar we meer genot uit kunnen halen” zegt tuin- en landschapsarchitect Louis De Jaeger, oprichter van deze beweging...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Tuin

Het verhaal van de narcis: Een sterke tuinplant met een bloem vol historiek

Tuin De planten en bloemen waar iedereen van jong tot oud meteen een naam op kan plakken, zijn niet zo dik gezaaid. De narcis, paasbloem of paaslelie is er zo eentje. Ze groeit en bloeit dan ook op een moment dat andere bloemen nog schaars zijn en heeft zich daardoor een plaats weten te veroveren in de tuin én de huiskamer.
Meer artikelen bekijken