Startpagina Akkerbouw

Sla met provincie West-Vlaanderen koolstof op in je bodem

De hele wereld is op zoek naar nieuwe manieren om koolstof te binden - en zo klimaatopwarming tegen te gaan - maar vergeet daarbij vaak de kracht van lokale landbouwbodems. Carbon Farming of koolstofbewuste landbouw bevordert een manier van landbouw om koolstof te binden in landbouwbodems en zo de bodemkwaliteit te verbeteren. Om dat potentieel te benutten, zetten de Provincie West-Vlaanderen en Inagro vorig jaar een pilootproject op waaraan ook jij kunt deelnemen.

De landbouwsector wordt vaak medeverantwoordelijk gehouden voor de klimaatproblematiek. En inderdaad, de landbouwsector produceert broeikasgassen, maar het aandeel is relatief beperkt. Dat de landbouwsector een deel van de oplossing is, wordt te weinig belicht. Landbouwers kunnen koolstof opslaan in de bodem, wat niet alleen goed is voor het klimaat, maar ook voor de bodem zelf. Door koolstof op te slaan in de bodem kan de landbouwsector zich bovendien beter wapenen tegen extreme weersomstandigheden en de impact van klimaatwijzigingen....

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Akkerbouw

Onderzaai gras in maïs niet evident qua onkruidbeheersing

Maïs Onderzaai van gras in maïs houdt in dat gras (zoals rietzwenkgras) gelijktijdig met de maïs gezaaid wordt. Er kan ook gras worden gezaaid tijdens de groei van de maïs, waarbij afhankelijk van het groeistadium een grassoort met meer of minder concurrentievermogen wordt gekozen. Op het vlak van onkruidbeheersing en ontwikkeling van het ingezaaide gras zijn er wel heel wat beperkingen.
Meer artikelen bekijken