Startpagina Melkvee

Zuivel past in een duurzaam en gezond dieet

Consumenten hebben vaak foutieve informatie over de gezondheids- en duurzaamheidsaspecten van zuivel. De sector bundelde daarom 6 Melkbeloftes, die kort en bondig informeren over ‘zuivel van bij ons’. Die kunnen de melkveehoudes helpen als ze in discussie gaan.

Consumenten zijn steeds kritischer bij het maken van voedingskeuzes. Een glas melk roept al eens vragen op: Is dit een duurzaam product? Past dit in een gezond voedingspatroon? Kies ik beter voor alternatieven? Mag ik genieten van melk zonder schuldgevoel?

De Melkbeloftes zijn door Vlaams Centrum voor Agro- en Visserijmarketing (VLAM) in het leven geroepen als eenduidige en samenvattende bron aan informatie voor consumenten. De 6 Melkbeloftes op een rijtje: melk bevat veel voedingsstoffen bij een...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Melkvee

Zwakke melkproductiecijfers in de EU28

Economie In heel wat wereldregio’s blijft de melkproductie voorlopig nog onder het niveau van de voorbije jaren, onder meer door naweeën van blauwtong. Het hogere vet- en eiwitgehalte compenseert evenwel deels deze cijfers.
Meer artikelen bekijken