Startpagina Mechanisatie

Dewulf neemt nieuw logistiek centrum in gebruik

Dewulf, full-liner in machines voor de teelt van aardappelen en wortelgewassen, heeft haar nieuw logistiek centrum (SLC) bij haar hoofdkantoor officieel ingehuldigd.

Leestijd : 3 min

Met het logistiek centrum bevestigt het bedrijf haar verankering in Roeselare.

Dit project past in de strategie van de familieonderneming om verdere organische groei te bewerkstelligen en maakt het mogelijk om klanten nog beter te bedienen. De bouw van het magazijn met een prijskaartje van zo’n 10 miljoen euro, is de grootste financiële investering van het bedrijf sinds haar oprichting in 1946.

Het gebouw valt langs buiten op door zijn glazen verbindingsbrug over de rijweg en langs binnen door de aandacht voor efficiëntie, uitbreidbaarheid en ergonomie. De inhuldiging gebeurde in aanwezigheid van tal van prominenten.

Door bedrijfsgroei was er bij Dewulf de behoefte ontstaan aan een opslagruimte dichtbij de productiehallen van haar rooiers die voldoet aan de meest strenge voorwaarden voor opslag en die de verdere groei van het bedrijf kan ondersteunen.

Dewulf SLC (1)

“Als familiebedrijf vinden we het belangrijk een goede band met onze klanten te hebben en om die band in de komende jaren nog verder te versterken. Ons nieuw logistiek centrum zal daarin een sleutelrol spelen”, vertelt Hendrik Decramer, Directeur Sales, Marketing & After-Sales bij Dewulf. Het gebouw geldt als een tastbaar voorbeeld van het transformatieproces binnen de machinefabrikant. “Dankzij ons nieuw magazijn kunnen we onze klanten en dealers verder helpen groeien door hen binnenkort nog vlotter machines en wisselstukken te leveren”, stelt Decramer.

Het logistiek centrum maakt bij Dewulf ook ruimte vrij voor verdere groei in de productie. “Ons streven is om ervoor te zorgen dat het tempo van de montage bepaalt wat er in het magazijn gepickt wordt. De processen in het magazijn worden daarvoor aangestuurd door gespecialiseerde WMS-software”, aldus Wouter Criel, Supply Chain Manager bij Dewulf.

Die software herrekent continu welke stukken nodig zijn op basis van klantenorders en de stand van de montage, en geeft die gegevens automatisch door aan de logistieke medewerkers. “De benodigde stukken kunnen zo just-in-time aan onze monteurs worden bezorgd, of worden klaargezet voor transport”, verduidelijkt hij.

Een automatische integratie met de systemen van de koeriersdienst zorgt er bovendien voor dat alle zendingen extra vlot richting klanten en dealers kunnen vertrekken. De machinefabrikant verwacht dat het softwaresysteem eind dit jaar volledig uitgerold zal zijn.

Opening Dewulf SLC_left to right - Hendrik Decramer - Sales-Marketing Direct

Dewulf spreekt bovendien van een ‘smart’ logistiek centrum en heeft daarvoor verschillende redenen. Naast de software die alle processen aanstuurt, is er in het magazijn ook aandacht voor uitbreidbaarheid, ergonomie en ecologie. Het 7.800 m2 grote gebouw kan bijvoorbeeld zowel in de hoogte, als in de breedte worden uitgebreid. Decramer vult aan: “Om de zware stukken uit de rekken te halen beschikken onze medewerkers over een speciale kleine rolbrug. Zo wordt hun rug maximaal gespaard. Het volledige magazijn is bovendien ook goed verwarmd en verlicht om aangenaam werken mogelijk te maken”. Aandacht voor ecologie is er in het gebouw met een warmtenetkoppeling en verlichtingssensoren in de gangen.

De inhuldiging is de bekroning van een traject dat al in 2016 is gestart.

Lees ook in Mechanisatie

Meer artikelen bekijken