Startpagina Edito

Edito: Brexit vraagt om buitengewone maatregelen

Een chaotische Brexit dreigt nu de Britse politiek het oneens lijkt te blijven over de vertrekvoorwaarden. Voor de landbouw is het belangrijk dat de politiek de ernst van de zaak erkent, en noodmaatregelen treft. Het spijtige vertrek van de Britten uit de EU kan ook als les dienen voor populistische politici die gemakkelijk willen scoren door naar het Schuman-plein te verwijzen.

Deze week verwierp het Britse Lagerhuis met grote meerderheid de scheidingsakte zoals premier Theresa May die had uitonderhandeld met de overige EU-lidstaten. De uitslag, 432 stemmen tegen en 202 voor, is een klap in het gezicht van mensen die een ordentelijke Brexit nastreven. Zelfs een groot deel van May’s eigen Conservative Party keerde zich tegen haar voorstel. De vraag is wat nu zal gebeuren. De Brexit-datum, 29 maart, komt snel dichterbij.

De onderhandelingen tussen het Verenigd Koninkrijk en de ‘EU min het Verenigd Koninkrijk’ waren moeizaam...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Edito

Edito: (H)eerlijk dichtbij, maar... voor de consument soms te veraf

Edito Tijdens de ‘Week van de Korte Keten’ – dit jaar van 18 tot 26 mei – zetten weer heel wat producenten hun aanbod aan (h)eerlijke producten extra in de kijker. Verser kunnen de producten niet op je bord belanden, maar toch raakt die consument niet altijd meer op het boerenerf.
Meer artikelen bekijken