Startpagina Groenvoorziening

Proefcentrum Sierteelt kan nog meer inzetten op adviezen rond duurzaamheid bij siertelers

Inzetten op duurzaamheid, het zit in alle sectoren. Ook bij de Vlaamse siertelers wordt sterk op duurzaamheid ingezet. Om hun telers nog beter te kunnen adviseren, maakt minister Koen Van den Heuvel 128.000 euro vrij.

Het Proefcentrum voor Sierteelt (PCS) is het praktijkcentrum voor sierteelt en groenvoorziening in Vlaanderen. Als laagdrempelig kenniscentrum steunt ze de sierteler en groenvoorziener in hun toekomstgerichte en duurzame bedrijfsvoering en vertaalt ze onderzoek en kennis naar bruikbare oplossingen. Hierbij wordt projectmatig gewerkt, maar de horizontale thema’s komen steeds terug (gewasbescherming, energie, rentabiliteit, …). Om al deze initiatieven rond duurzaamheid te bundelen en de kennis zo te behouden en zelfs te verhogen, worden in...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Groenvoorziening

Plagen en ziektes bij kolen: Hoe ze herkennen, voorkomen en bestrijden?

Groenvoorziening Mei is de ideale maand om de jonge koolplantjes uit te planten. Kolen mogen dan al ‘groeien als kool’, toch heeft de teelt wel tijd nodig. Het vraagt bovendien de nodige kennis van de tuinliefhebber, vooral ook omdat ze gevoelig zijn voor ongeveer 40 ziektes en plagen. We zetten de belangrijkste op een rijtje en vertellen je hoe ze te herkennen, eventueel te voorkomen en indien nodig te bestrijden.
Meer artikelen bekijken