Startpagina Wetgeving

Fraude met kunstmest groter dan met dierlijke mest

Bijna de helft van de kunstmest die de landbouw gebruikt, is illegaal. Het is dus niet alleen de schuld van de veeteelt dat onze waterlopen vervuild zijn, schrijft De Standaard donderdag.

Algemeen wordt aangenomen dat de vervuiling van onze waterlopen grotendeels te wijten is aan de veeteelt en de fraude in de veeteelt. Maar ook bij de groenteteelt blijkt er misbruik in het spel. Daarbij gaat het over kunstmest. "De fraude bij de kunstmest is eigenlijk nog groter dan bij de dierlijke mest", zegt professor Jeroen Buysse, mestspecialist aan de UGent aan De Standaard.

Het probleem is dat niemand controleert hoeveel kunstmest er precies gebruikt wordt. Boeren moeten bij de Mestbank aangeven hoeveel kunstmest ze verwerken. Uit het...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Wetgeving

Term ‘samengestelde landbouwer’ wordt afgeschaft

Wetgeving Het decreet over de inrichting van een gemeenschappelijke identificatie van landbouwers, exploitaties en landbouwgrond in het kader van het meststoffen- en landbouwbeleid (EPR-decreet) werd gewijzigd met het oog op de afschaffing van de constructie van de samengestelde landbouwer (SLB).
Meer artikelen bekijken