Startpagina Wetgeving

FAVV sloot bilateraal akkoord met Nederland voor de handel in kalveren jonger dan 90 dagen

Recent werd de aanwezigheid van het Blauwtongvirus serotype 8 (BTV8) in België bevestigd. De maatregelen voorzien in de Belgische en Europese wetgeving moeten worden toegepast. Het opduiken van Blauwtong in België heeft belangrijke gevolgen voor de handel met andere lidstaten van levende gevoelige dieren en hun sperma, eicellen en embryo’s.

Voor de handel naar lidstaten of regio’s met beperkingen voor BTV8, zoals Frankrijk, zijn er geen bijkomende voorwaarden. Verkeer naar lidstaten of regio’s die vrij zijn van BTV8 is echter enkel mogelijk volgens de voorwaarden voorzien in de Europese verordening (EG) nr. 1266/2007. In de praktijk betekent dit dat enkel door de dierenarts gevaccineerde dieren door het FAVV gecertificeerd kunnen worden voor vrije gebieden. Dit is niet mogelijk voor jonge kalveren.

Het FAVV heeft nu een bilateraal akkoord afgesloten met Nederland, zodat kalveren jonger...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Wetgeving

Term ‘samengestelde landbouwer’ wordt afgeschaft

Wetgeving Het decreet over de inrichting van een gemeenschappelijke identificatie van landbouwers, exploitaties en landbouwgrond in het kader van het meststoffen- en landbouwbeleid (EPR-decreet) werd gewijzigd met het oog op de afschaffing van de constructie van de samengestelde landbouwer (SLB).
Meer artikelen bekijken