Startpagina Covid 19

ABS opgetogen met lancering website helpdeoogst.be

Deze morgen lanceerde het kabinet van Vlaams minister van Werk en Landbouw Hilde Crevits het online platform ‘helpdeoogst.be’. Het Algemeen Boerensyndicaat is opgetogen met de lancering van deze website. “Eveneens zijn we tevreden met de maatregelen die genomen werden inzake de tijdelijke werklozen, namelijk dat zij 75 % van hun uitkering kunnen behouden in combinatie met een inkomen als zij gaan werken in de land- en tuinbouw.”

Bijna een maand terug lanceerde ABS al dit voorstel. In hun bericht van 18 maart stond: ‘Voor mensen die in de situatie van tijdelijke werkloosheid door overmacht terechtkomen, is het aangewezen dat zij, door te werken in de land- en tuinbouw, wat extra kunnen bijverdienen als aanvulling op de compensatie die vanuit de overheid voorzien is’.

Arbeid is cruciaal

Vorige week peilde het ABS, tijdens een video-overleg, bij een aantal leden naar de gevolgen op korte en...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Covid 19

Covid-uitbraak zet China aan tot extra toezicht van diepvriesvoedsel

Covid 19 De recente heropleving van Covid-19 in China zet de invoer van diepgevroren voedsel opnieuw onder intensief toezicht, melden Chinese media. De Chinese autoriteiten zijn daartoe overgegaan op basis van de veronderstelling dat het mogelijk is om het virus op te lopen via voedselverpakkingen.
Meer artikelen bekijken