Startpagina Covid 19

EMB is tegen private opslag zonder vrijwillige productiebeperking

De Europese melkveehoudersorganisatie EMB vindt de ‘coronamaatregelen’ van de Europese Commissie onvoldoende. De Commissie zet in op gesubsidieerde private opslag van vooral melkpoeder, maar volgens de EMB heeft dit alleen zin in combinatie met op EU-niveau gecoördineerde vrijwillige productiebeperking. Private opslag kan overschotten niet voorkomen, aldus de EMB, en verlengt de duur van de crisis.

De EMB vertegenwoordigt met name de meer activistisch ingestelde melkveehouders. De EMB stelt dat private opslag geen overschotten kan voorkomen. Verwerkte zuivel wordt al massaal opgeslagen omdat de zuivelbedrijven het niet kunnen verkopen. Het middel zou ook crises verlengen, omdat zodra prijzen opveren de opgeslagen partijen weer op de markt zullen komen. Hierdoor zal het prijsherstel eerst beperkt zijn.

De Commissie staat erkende brancheorganisaties ook toe om productie op de markt af te stemmen. Ze mogen productieafspraken maken die normaal...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Covid 19

Covid-uitbraak zet China aan tot extra toezicht van diepvriesvoedsel

Covid 19 De recente heropleving van Covid-19 in China zet de invoer van diepgevroren voedsel opnieuw onder intensief toezicht, melden Chinese media. De Chinese autoriteiten zijn daartoe overgegaan op basis van de veronderstelling dat het mogelijk is om het virus op te lopen via voedselverpakkingen.
Meer artikelen bekijken