Startpagina Covid 19

Particuliere opslag van zuivelproducten en vlees start op 7 mei

Vanaf donderdag 7 mei 2020 kunnen aanvragen voor de particuliere opslag van bepaalde zuivelproducten (mageremelkpoeder, boter en kaas) en bepaalde vleesproducten (runds-, geiten- en schapenvlees) bij het Departement Landbouw en Visserij worden ingediend. Deze Europese marktmaatregel heeft als doel het verstoorde evenwicht tussen vraag en aanbod te herstellen en de marktprijzen voor de betrokken producten te stabiliseren.

Leestijd : 1 min

Door de coronacrisis zien onze landbouwers heel wat afzetkanalen wegvallen met overaanbod en dalende prijzen tot gevolg. Daarom heeft de Europese Unie beslist steun te verlenen aan de marktdeelnemers die landbouwproducten tijdelijk uit de markt nemen en opslaan. Op die manier krijgen de markten wat ademruimte.

De steunaanvragen voor de particuliere opslag van mageremelkpoeder, boter, kaas runds-, geiten- en schapenvlees kunnen vanaf donderdag 7 mei 2020 worden ingediend bij het Departement Landbouw en Visserij. De laatste dag voor het indienen van een aanvraag is 30 juni 2020.

Tijdens de duur van de opslag voert het Departement Landbouw en Visserij controles uit op de aard en de kwaliteit van de opgeslagen producten.

Alle informatie over de producten die in aanmerking komen, de steunbedragen en aanvraagmodellen vindt u terug op: https://lv.vlaanderen.be/nl/landbouwbeleid/landbouwbeleid-eu/certificaten-restituties-en-interventies/interventies

Heeft u vragen over de particuliere opslag, dan kunt u terecht op interventie@lv.vlaanderen.be

Lees ook in Covid 19

Meer artikelen bekijken