Startpagina Archief

Eigen schapenmelk

verwerkt tot ijs, kaas en yoghurt

Na zeventien jaar elk een eigen beroep te hebben uitgeoefend, besloten Geert en Cindy Verhoogen-Hermans uit Erps-Kwerps hun beroepsleven een andere richting uit te sturen. Twee jaar geleden werden de eerste lammeren aangekocht en nu zijn ze volop bezig hun schapenmelkerij met verwerking van de melk, ’t Galgenveld, uit te bouwen. Het is één van de 13 ijsverkopende landbouwbedrijven die dit jaar deelnemen aan de Vlaams-Brabantse Tour de Crème.

Geert Verhoogen en Cindy Hermans hebben beiden roots in de landbouw. De vader van Geert had een eigen witloofbedrijf en dat was ook het geval met de grootvader van Cindy. Het was de periode dat er in de streek van Kortenberg (Vlaams Brabant) in elke straat wel een aantal telers van vollegrondswitloof waren. Die zijn nu nagenoeg allemaal verdwenen, o.m. als gevolg van de concurrentie van het hydrocultuurwitloof en de tendens naar grootschaligheid die zich in deze sector heeft voorgedaan.

In 1998 kochten ze samen een witloofbedrijf...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement

Actueel

DGZ: "Tijd voor kordate acties om een IBR-vrije status te bekomen"

Overdraagbare ziekten Dankzij de specifieke en striktere maatregelen die de overheid neemt in het kader van IBR, is de nieuwe deadline voor een IBR-vrije status voor België in 2030 wel haalbaar, zegt Dierengezondheidszorg Vlaanderen (DGZ). “Zolang er positieve dieren aanwezig blijven bij handelaars, afmestbedrijven, waar dan ook, en deze dragers zich naar andere bedrijven kunnen bewegen zonder dat ze traceerbaar zijn, is het dweilen met de kraan open.”
Voir plus d'articles
Meest gelezen