Startpagina Archief

Vissoep van zeeduivel

met garnalen en hopjenever

Leestijd : 1 min

Zeeduivel is vis van de maand bij VLAM. Geef deze verrassende, maar uiterst Belgische combinatie met garnalen en hopjenever een kans om je hart te stelen.

Wat heb je nodig?

- 300 à 400 g zeeduivel

- 200 g Vlaamse grijze garnalen met pel

- 1 dl hopjenever uit het Waasland

- 1 eetlepel olie

- snuifje zachte curry

- 1 takje citroengras geplet

- 1 prei

- 1/3 bloemkool

- 1 à 2 kaffir limoenblaadjes

- 5 cm geraspte gember

- 1 teentje look geplet

- 300 ml water

- 300 ml Vlaamse hoevekarnemelk

- 250 ml kokosmelk

- blad peterselie

- zeezout en zwarte peper

Hoe ga je te werk?

Pel de garnalen en bewaar de pellen. Snijd de zeeduivel in mooie stukken. Plet het citroengras, snijd de prei fijn, snijd de bloemkool in roosjes. Rasp de gember en plet het teentje look. Fruit de prei, gember, look, limoengras in de olie. Voeg de bloemkool toe en strooi de curry erover en laat een 2-tal minuutjes stoven. Voeg het water en de karnemelk toe.

Giet de garnaalpellen in een zeef, laat de zeef met de garnaalpellen 10 minuten meekoken. Voeg de kokosmelk en de likeur toe, laat 5 minuten verder sudderen. Voeg de zeeduivel toe, kruid met peper en zout en laat de vis een 5-tal minuten garen. Serveer met de gepelde grijze garnalen en lekker brood.

Vind meer lekkers op www.lekkersvanbijons.be.

Actueel

VMM-communicatie verzuurt sfeer

Akkerbouw Een lezer bemerkt ons dat de communicatie van de Vlaamse Milieumaatschappij (VMM) de sfeer toch wel doet verzuren. Zij communiceren dat 22% van de MAP-meetpunten slecht waren. Volgens hem kon de titel van de communicatie even goed zijn: ‘30% minder indicenten op de MAP-meetpunten’.
Voir plus d'articles
Meest gelezen