Startpagina Archief

Bruschetta met vis-radijsjessalade

Leestijd : 1 min

Worden de temperaturen stilletjes zuiderser? Hoe dan ook, met bruschetta tover je makkelijk een instant zomergevoel tevoorschijn. Hop zon hop! Dit hapje smaakt trouwens heerlijk met een glaasje schuimwijn.

Wat heb je nodig?

200 g kabeljauw, pollak of schelvis

1 bosje radijzen

1 bosje lente-ui

250 g platte kaas

150 g volle yoghurt

peper en zout

cayennepeper

Bereidingstip:

Strooi er eventueel wat bieslookbloemetjes over.

Hoe ga je tewerk?

Spoel de radijsjes, rasp ze grof of snijd ze in fijne reepjes met een mesje. Strooi er lichtjes zout over en laat een half uurtje staan. Laat uitlekken in een zeef en druk het vocht eruit. Stoom ondertussen de kabeljauw in een stoomoven of stoommandje. Laat afkoelen en pluk het visvlees in groeve stukken.

Klop de platte kaas met de yoghurt luchtig. Snijd de lente-uitjes met het meeste groen in fijne ringetjes. Meng de radijsjes en de lente-ui en kabeljauwstukjes luchtig door het platte kaasmengsel, kruid nog naar smaak met cayennepeper, peper en zout. Verdeel de dip over enkel potjes en laat ten minste een half uur in de koelkast rusten. Serveer met stokbrood.

Vind meer heerlijke seizoensrecepten en demonstratievideo’s op www.lekkervanbijons.be.

Actueel

Op bezoek bij 3 boeren die klimaatmaatregelen namen

Veeteelt Eind november organiseerde Boerenbond de Klimaatroadshow, waarbij landbouwers 3 landbouwbedrijven bezochten die haalbare klimaatmaatregelen namen zonder hun verdienmodel uit het oog te verliezen. Tijdens de rondrit was er niet enkel aandacht voor wat de landbouwer kan doen voor het klimaat, maar ook voor wat het klimaat kan doen voor de landbouwer.
Voir plus d'articles
Meest gelezen