Startpagina Archief

De dieren

de tijd geven

om te groeien

Vlees produceren dat enkel grasgevoerd is, vraagt wilskracht en vakmanschap. Marie-Line Boinon, boswachter van opleiding, is de eerste in ons land die het geprobeerd heeft en met succes! Momenteel is zij haar productie aan het omschakelen en ze legt ons het verloop van een dertigtal jaar praktijk uit.

Marie-Line Boinon baatte in Meeffe (provincie Luik) een ruim vier generaties achter elkaar overgedragen familieboerderij uit, voordat ze verhuisde naar een nieuw bedrijf daar niet ver vandaan. Ze is gaan wonen in Hesbaye, in de akkerbouwstreek en is Witblauw-vee beginnen houden in het begin van de jaren ‘90.

Marie-Line is zeer geboeid door de veeteelt. “De relatie tussen mens en dier heeft mij altijd al geboeid. Omdat de koeien herkauwen, stond ik erop om hen te voederen met gras, wat toen niet gedaan werd in onze streek....

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement

Actueel

Groentegeweld: smaakvolle biogroenten uit Weelde

Korte Keten Groentegeweld is een kleinschalig bio-ecologisch tuinbouwbedrijf in volle groei in Weelde, een deelgemeente van Ravels. Met veel passie en liefde telen Dirk Hendrix en Willem Van Pelt er het hele jaar rond zo’n 60 soorten seizoensgroenten en -fruit. Net als 41 andere Vlaamse land- en tuinbouwbedrijven zet Groentegeweld op zondag 14 september zijn deuren open voor het grote publiek op de Dag van de Landbouw.
Voir plus d'articles
Meest gelezen