In 25 jaar opgebouwd,
in 5 minuten
de doodsteek
De feestdagen verlopen dit jaar in mineur voor Filip Callemeyn, de enige Vlaamse producent van foie gras. De normale euforie van het piekseizoen gaat dit eindejaar gebukt onder gelatenheid, onbegrip en onzekerheid. De eendenboer - want dat is hij - waarschuwt ook zijn collega’s: “Mijn geval is een gevaarlijk precedent. Met dezelfde filosofie kunnen ze de kweek van alle landbouwhuisdieren aan banden leggen.”
Filip Callemeyn baat zijn bedrijf uit in in Bekegem, deelgemeente van het West-Vlaamse Ichtegem. Na de gepassioneerde uitleg van Filip en een bezoek aan de dieren, de slachtlijn en de hoevewinkel valt het niet te ontkennen: Het is geen toeval dat Filip Callemeyn van Bekegemse foie gras de laatste der Mohikanen is, de laatste der producenten van foie gras in Vlaanderen. Hij heeft zowat de hele keten, van eend tot foie gras, steen voor steen zelf...
Dit artikel is alleen voor abonnees
U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt
Abonneer nu
Al abonnee of geregistreerd?
Log in of
Activeer uw abonnement