Gelukkig dier in weide = eerlijk vlees op bord

Op Het Elsthof gaat veel aandacht naar duurzaamheid: diervriendelijkheid, aangepast stalklimaat, uitgebalanceerd voeder, vleesverwerking en verpakking in de hoevewinkel. “Duurzaam, eerlijk, natuurlijk, puur... het zijn allemaal begrippen die in onze bedrijfsvoering van toepassing zijn en centraal staan. Geluk in de weide is geluk op het bord, daar gaan we vanuit en dat passen we ook dagelijks toe. Of dat nu in de weide, in de stal of in de beenhouwerij is.”

Het is maar een van de redenen waarom Piet en Elien een jaar geleden zijn begonnen met de hoevewinkel (via webshop, automatenwinkel...). “We doen zoveel voor onze dieren, maar op een bepaald moment moet je het dan voor het slachten loslaten en weet je niet meer wat ermee gebeurt. We werken nog samen met twee handelaars, en de rest wordt in de eigen beenhouwerij verwerkt en aan de consument verkocht.”

Het opstarten van de hoevewinkel was dan wel een grote sprong in het duister, maar legde Het Elsthof nog geen windeieren.

www.elsthof.be.

Meest recent

Meest recent