“We keren niet terug naar dieet dat gericht
is op zelfvoorziening”
“De landbouw- en voedingssector zullen door de gevolgen van de coronacrisis tot de minst getroffen sectoren behoren. Er zullen zowel verschuivingen aan de aanbod- als aan de vraagzijde komen, ook op de wereldmarkt. En dan wordt de grote vraag of we onze exportposities kunnen behouden.” Dat zegt Guido Van Huylenbroeck, landbouweconoom en ruim 10 jaar decaan van de faculteit bio-ingenieurswetenschappen UGent.
De 61-jarige Guido Van Huylenbroeck is naast decaan van de faculteit Bio-ingenieurswetenschappen aan UGent ook een gewaardeerde landbouweconoom, die met Landbouwleven graag zijn visie deelt op de (internationale) landbouw in tijden van corona.
Positief en negatief
“...
Dit artikel is alleen voor abonnees
U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt
Abonneer nu
Al abonnee of geregistreerd?
Log in of
Activeer uw abonnement