Startpagina Archief

Koolstofvoetafdruk van Vlaamse melk

daalde met 30% op 20 jaar

Volgens een onderzoek van de KU Leuven verminderde de koolstofvoetafdruk van Vlaamse melk de voorbije 20 jaar met 30%. De koolstofvoetafdruk daalde naar een mooie 0,93 kg CO2-equivalent in 2019 per gemiddelde l melk die de boerderij verlaat. De dalende emissies zijn voornamelijk toe te schrijven aan een hogere productiviteit per koe en aan een betere verteerbaarheid van de voeders.

Duurzaamheid is in de melkveehouderij geen loos woord. “De hele sector staat steeds open voor vragen vanuit de maatschappij. Of het nu gaat over melkkwaliteit, voedselveiligheid of duurzaamheid en de klimaatproblematiek, telkens zoeken we naar passende antwoorden”, stelt Renaat Debergh, afgevaardigd bestuurder van de Belgische...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement

Actueel

De Varkenscampus is een unieke en noodzakelijke onderzoeksfaciliteit

Varkens De voorbije 10 jaar liepen er op de Varkenscampus in Merelbeke-Melle al zowat 70 onderzoeksproeven. Het is een verhaal dat voortdurend verdergaat. Door de evolutie binnen deze sector valt er immers nog heel wat te onderzoeken. Tijdens de recente verjaardagsviering kreeg Landbouwleven de kans om enkele thema’s van nabij te ontdekken.
Voir plus d'articles
Meest gelezen