Startpagina Archief

Ministrudel van kersen

en plattekaas

Leestijd : 1 min

Wat heb je nodig?

400 g verse kersen

80 g suiker

1 el maiszetmeel

1/2 citroen

8 ronde vellen brickdeeg

2 el boter

250 g volle platte kaas

40 g suiker

1 vanillestokje

Hoe ga je te werk?

Ontpit de kersen en snijd in 2.

Doe de kersen, 80 g suiker en het sap van 1/2 citroen in een steelpannetje. Breng aan de kook en laat 3 minuten zachtjes koken.

Los het maiszetmeel op in 2 eetlepels water en voeg toe aan het pannetje. Laat nog 1 minuut meekoken, zet van het vuur en laat afkoelen.

Verwarm de oven voor op 180°C.

Snijd het vanillestokje open en schraap met een mes de zaadjes er uit. Meng de platte kaas met de inhoud van 1 vanillestokje en 40 g suiker.

Smelt de boter. Wrijf een vel brickdeeg in met wat boter en leg hierop nog een vel. Besmeer het bovenste vel met de platte kaas tot 4 cm van de randen. Beleg met 2 eetlepels kersen.

Vouw de rand van de boven – en onderkant naar binnen en rol dan op van rechts naar links. Besmeer met gesmolten boter en leg op een met bakpapier beklede bakplaat.

Maak zo in totaal 4 rolletjes.

Plaats de bakplaat onmiddellijk in een voorverwarmde oven op 180°C gedurende 15-18 minuten.

Serveer meteen met een beetje bloemsuiker. Meer lekkere recepten vind je op www.lekkervanbijons.be

Actueel

Kabinet Brouns wil goedkeuring ammoniakemissiereducerende technieken versnellen

Stikstof Op 1 juli publiceerde het WeComV (Wetenschappelijk Comité Luchtemissies Veeteelt) zijn finaal adviesrapport over de actualisering van de PAS-lijst ‘Deel 1: R1-vloersystemen’. Daarin stelde het de emissiereductiepercentages van een aantal vloersystemen voor rundveehouders bij. Veehouders kunnen diverse managementmaatregelen nemen om de stikstofuitstoot van hun bedrijven te reduceren.
Voir plus d'articles
Meest gelezen