Startpagina Archief

Gehakballetjes van lamsvlees

Voor dit gerecht maken we alles zelf: de gehaktballetjes, de frisse salade én het platbrood. En je hoeft er geen uur voor in de keuken te staan. 35 minuutjes volstaan om dit gerecht aan 4 personen te kunnen voorschotelen. Een echte win-winsituatie!

Wat heb je nodig?

400 g lamsgehakt

1 ei

3 el paneermeel

1 kl ras el hanout

400 ml yoghurt

handvol verse dille

enkele takjes bladpeterselie

1 komkommer

4 kl rozijnen

4 kl olijfolie

3 el plantaardige olie

peper en zout

Voor het platbrood:

300 g zelfrijzende bloem

170 g yoghurt

snuifje zeezout

1 kl provençaalse kruiden

scheut olijfolie

Hoe ga je te werk?

Maak het platbrood

Meng de zelfrijzende bloem met de...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement

Actueel

Preiteler Willem Vercruysse: “Lobularia maritima helpt me bij beheersen tripsen”

Werktuigendagen Willem Vercruysse (64) teelt prei en krulpeterselie in Nokere, een deelgemeente van Kruisem. Net als veel andere telers krijgt hij tijdens warme, droge zomers te maken met tabakstripsen in zijn prei. Op vraag van proefcentrum Viaverda wordt op een praktijkperceel van hem het effect van ‘Lobularia maritima’ (zilverschildzaad) als bankerplant voor nuttige insecten uitgetest, om zo de populatie tripsen onder controle te houden.
Voir plus d'articles
Meest gelezen