Startpagina Archief

“Een goed stuk vlees moet op zijn hoogtepunt

gewaardeerd worden”

De bekende slager Hendrik Dierendonck is niet bang om tegen de antivleestendens in te gaan. Integendeel, hij toont zonder omwegen dat hij trots is op zijn beroep.

Hendrik Dierendonck vertelt: “Ik ben eigenlijk bijna geboren in de slagerij." Al op zeer jonge leeftijd besloot hij om het familiebedrijf, opgericht in 1970 in Sint-Idesbald, over te nemen. Zo trad hij in de voetsporen van zijn vader Raymond, die zijn vak altijd met passie uitoefende.

Opleiding in Diksmuide

Op 47-jarige leeftijd is Hendrik de ‘ster’ geworden van een beroep dat doorgaans zelden als glamoureus bestempeld wordt.

Dit beroep zit hem in het bloed. Hij doet het al sinds hij kind was. Eerst hielp hij een...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement

Actueel

Geen populatiebeheer voor wolven in Vlaanderen

Actueel Een populatiebeheer voor wolven is in Vlaanderen niet aan de orde, ook niet nadat het Europees Parlement ermee instemde om de status van de wolf in de Europese Habitat-richtlijn te wijzigen van ‘streng beschermde’ naar ‘beschermde’ diersoort.
Voir plus d'articles
Meest gelezen