Startpagina Archief

“We verkochten ons vleesvee en kochten melkgeiten

in de plaats”

Op hun geitenbedrijf melken Dirk Rasschaert (57) enKarlien Meuleman (49) niet alleen 420 geiten, ze maken ook hun eigen melkproducten en ontvangen veel kindjes tijdens verjaardagsfeestjes en boerderijkampen. Het is geen alledaags geitenbedrijf, want de geiten staan in een openfrontstal waar 10 jaar geleden nog vleeskoeien stonden.

In 2015 schakelde het koppel om naar melkgeiten, nadat er gedurende zo’n 45 jaar hobbymatig vleeskoeien werden gehouden op het bedrijf. De ouders van Dirk hadden vroeger ook melkvee, maar hielden het na een tijd bij vleesvee, omdat dat minder arbeidsintensief was. Dirk en Karlien namen dat bedrijf over en hielden het zo nog enkele jaren hobbymatig in stand, tot ze beiden besloten dat ze liever voltijds tussen de dieren werken.

Voltijds op boerderij

...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement

Actueel

De hazelnoot: een nieuwe diversificatie

Fruit ‘s Morgens chocopasta smeren op onze boterham is een gewoonte geworden. Enkele jaren geleden stond palmolie als ingrediënt daarvan ter discussies, maar hoe zit het met hazelnoten? Hoewel hazelnoten vooral in Italië worden geproduceerd, gedijt de boom ook goed in onze streken. Enkele jaren geleden zijn Benoît Genin en Pierre-Olivier Bonhomme begonnen met de productie van Belgische hazelnoten. Het is een boeiende teelt, maar ze vereist wel wat kennis en ervaring.
Voir plus d'articles
Meest gelezen