Startpagina Archief

Konijn met krieken

Konijn met krieken is met recht en rede een Vlaamse klassieker. De smaak van het vlees past perfect bij het kriekenbier, dat de saus haar kenmerkende smaak geeft. Je hebt zo’n 85 minuten nodig om dit gerecht te bereiden voor 4 personen.

Wat heb je nodig?

1 konijn, in stukken

2 uien (fijngesnipperd)

2 wortelen (in schijfjes)

1 flesje kriekbier

water

400 ml kalfsfond

1 takje tijm

1 blaadje laurier

peper

300 g krieken uit bokaal (uitgelekt)

Hoe ga je te werk?

Neem een ruime stoofpot en bak de stukken konijn aan in wat boter. Voeg de uien en wortels toe.

Blus met het kriekbier en de kalfsfond, vul aan met water tot alles onderstaat. Voeg tijm en laurier toe en laat op een zacht vuur ca. 1 uur gaar sudderen. Schuim...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement

Actueel

Inzetten op melken in de weide

Libramont Melken in de weide lijkt voor sommige boeren meer te zijn dan alleen een keuze: het is ook een manier van leven of een andere manier om naar hun werk te kijken. Regen of zonneschijn, de Waalse boer Thibault Gérardy brengt 4 uur per dag door in de weide met zijn koeien om deze taak uit te voeren. Dat gebeurt allemaal met zijn eigen machine, die hij geërfd heeft van zijn grootmoeder van moederskant.
Voir plus d'articles
Meest gelezen