Startpagina Archief

Quiche met witloof, blauwe kaas en druiven

Verzot op quiche en niet bang om nieuwe combinaties te proberen? Dan moet je deze versie met witloof, blauwe kaas en druiven zeker eens maken. Deze quiche smaakt het best in de herfst en winter wanneer de grondwitloof op zijn lekkerst is. Na een bereiding van 75 minuten is dit gerecht klaar voor 4 personen.

Leestijd : 1 min

Wat heb je nodig?

2 uien

500 g grondwitloof

2 el tijm

200 g blauwe druiven

1 vel kruimeldeeg

2 el frambozenazijn

1 tl kandijsuiker

2 eieren

250 g ricotta

150 g Pas de Bleu

boter

peper

zout

Hoe ga je te werk?

Verwarm de oven voor op 180 °C

Beboter een bakvorm, bestuif met bloem en bekleed met het deeg.

Prik er met een vork gaatjes in.

Bedek de deegbodem met bakpapier, stort er bakbonen of bakparels op en bak het deeg 20 minuten blind in de oven.

Snijd de uien in ringen. Bak de ui in boter glazig. Voeg de druiven, azijn en suiker toe en schep om.

Zet het deksel op de pan en laat op een zacht vuur 5 minuten stoven.

Snijd het witloof in lengte door en bak ze in boter goudbruin en gaar.

Schep de rode ui met de druiven op de voorgebakken bodem.

Klop de eieren los met de ricotta en kruid met peper en zout. Giet dit over de druiven en ui.

Verdeel er nu het witloof over en verkruimel er de kaas over. Bestrooi met de tijmblaadjes en plaats 45 minuten in de oven.

Meer lekkere recepten vind je op www.lekkervanbijons.be.

Actueel

Inzetten op melken in de weide

Libramont Melken in de weide lijkt voor sommige boeren meer te zijn dan alleen een keuze: het is ook een manier van leven of een andere manier om naar hun werk te kijken. Regen of zonneschijn, de Waalse boer Thibault Gérardy brengt 4 uur per dag door in de weide met zijn koeien om deze taak uit te voeren. Dat gebeurt allemaal met zijn eigen machine, die hij geërfd heeft van zijn grootmoeder van moederskant.
Voir plus d'articles
Meest gelezen