Startpagina Archief

De hazelnoot, een geschikte teelt als diversificatie

‘s Morgens chocopasta smeren op onze boterham is een gewoonte geworden. Enkele jaren geleden stond palmolie als ingrediënt daarvan ter discussies, maar hoe zit het met hazelnoten? Hoewel hazelnoten vooral in Italië worden geproduceerd, gedijt de boom ook goed in onze streken. Enkele jaren geleden zijn Benoît Genin en Pierre-Olivier Bonhomme begonnen met de productie van Belgische hazelnoten.

Het is een boeiende teelt, maar ze vereist wel wat knowhow.

In 2015, tijdens een reis naar Italië, kreeg Benoît Genin het idee om hazelnoten te gaan produceren. Na jarenlang onderzoek en een samenwerking met Pierre-Oliver Bonhomme, richtte hij het bedrijf Agronuts op en plantte hij 20 ha hazelaars.

Van de boomkwekerij tot de oogst van hazelnoten

Tegenwoordig biedt Agronuts verschillende diensten aan, van de levering van planten tot de aankoop van hazelnootoogsten.

De hazelnootplanten worden geproduceerd in Italië, bij een boomkweker in Piemonte. Deze streek staat bekend om...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement

Actueel

‘De 23 ha zaai-uien maken het verschil’, vindt akkerbouwer Jeffrey Prins

Aardappelen De Nederlandse akkerbouwer Jeffrey Prins zit in maatschap met zijn vader Harry en zijn oom Jan André Prins. De 3 gezinnen leven van het 200 ha grote akkerbouwbedrijf. Op het moment van ons bezoek worden net de Seresta-zetmeelaardappelen gerooid en de uien geladen. Bijzonder dit jaar is dat de zetmeelaardappelen meer opleveren dan de consumptieaardappelen die Jeffrey ook heeft.
Voir plus d'articles
Meest gelezen