Startpagina Edito

Edito: Wanneer groen toch plots rood kleurt

Momenteel ligt de landbouwsector wel elke week onder vuur in de algemene media. Er liggen dan ook belangrijke dossiers op de tafel. Stikstof is zo’n heikel thema waarbij de pijlen opnieuw naar de landbouw zijn gericht.

Voor wie het vergeten is uit de lessen scheikunde… stikstof (N2) is een kleur- en reukloos gas dat overal om ons heen aanwezig is. Ongeveer 78% van alle lucht bestaat immers uit stikstof. Stikstof zelf is niet schadelijk voor mens en milieu. Bepaalde verbindingen van stikstof in de lucht zijn dat wél. Dit zijn de zogenaamde stikstofoxiden (NOx) en ook ammoniak (NH3). Het is vooral de depositie van beide verbindingen in het milieu die zorgen baart. Die deposities zijn onder meer afkomstig uit de landbouw, maar ook uit het verkeer, de...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Edito

Edito: (H)eerlijk dichtbij, maar... voor de consument soms te veraf

Edito Tijdens de ‘Week van de Korte Keten’ – dit jaar van 18 tot 26 mei – zetten weer heel wat producenten hun aanbod aan (h)eerlijke producten extra in de kijker. Verser kunnen de producten niet op je bord belanden, maar toch raakt die consument niet altijd meer op het boerenerf.
Meer artikelen bekijken