Startpagina Wetgeving

Vlaanderen ondersteunt transitie stikstofakkoord

Het in de pers aangekondigde voornemen van Boerenbond om met het stikstofakkoord naar de Raad van State te trekken veroorzaakte een bitsige confrontatie in de commissie Leefmilieu. Minister Demir (N-VA) en Stefaan Sintobin (VB) vlogen elkaar spreekwoordelijk in de haren. Stijn De Roo (cd&v), Mieke Schauvliege (Groen) en Tinne Rombouts (cd&v) grepen hun kans om wat extra zout in de wonde te strooien.

De herrie had rechtstreeks niets te maken met het voornemen van Boerenbond, maar was het gevolg van over en weer geslingerde verwijten over partijstandpunten. Pijnlijk ondermaats was een woordenwisseling tussen minister Demir en Sintobin over de etniciteit van de familie Demir.

Vier punten

Commissielid Schauvliege stelde in de bijeenkomst van de commissie vast dat Boerenbond het stikstofakkoord op 4 punten aanvalt....

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Wetgeving

Term ‘samengestelde landbouwer’ wordt afgeschaft

Wetgeving Het decreet over de inrichting van een gemeenschappelijke identificatie van landbouwers, exploitaties en landbouwgrond in het kader van het meststoffen- en landbouwbeleid (EPR-decreet) werd gewijzigd met het oog op de afschaffing van de constructie van de samengestelde landbouwer (SLB).
Meer artikelen bekijken