Startpagina Covid 19

‘Melkerijen vragen veehouders minder melk te produceren’

Zuivelfabrikanten vragen melkveehouders de melkproductie te verlagen vanwege de coronacrisis. Ze doen dat volgens de Waalse boerenorganisatie Fugea zonder harde cijfers over voorraden, afzet etc. op tafel te leggen. Productiebeperking bij individuele boeren neerleggen is volgens Fugea en ook ABS niet de juiste weg. Er moet volgens hen een collectieve en door de politiek gedragen productiesturing worden voorbereid.

Het coronavirus zet de export en afzet van zuivelproducten aan de horeca onder druk, terwijl de vraag vanuit de supermarkten tijdelijk enorm is. Over het algemeen dalen noteringen terwijl volumes verschuiven. LDA overweegt volgens een bron volgende maand met 1,50 euro per 100 liter te verlagen. Bij Milcobel zou worden gedebatteerd over een verlaging met 2 tot 3 euro. Het bedrijf noemt dit speculatief en zelf zegt dat het nog veel te vroeg is over concrete bedragen te spreken. De markt is wel zichtbaar verslechterd, aldus het bedrijf, maar...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Covid 19

Covid-uitbraak zet China aan tot extra toezicht van diepvriesvoedsel

Covid 19 De recente heropleving van Covid-19 in China zet de invoer van diepgevroren voedsel opnieuw onder intensief toezicht, melden Chinese media. De Chinese autoriteiten zijn daartoe overgegaan op basis van de veronderstelling dat het mogelijk is om het virus op te lopen via voedselverpakkingen.
Meer artikelen bekijken