Startpagina Covid 19

Virus mogelijk overgegaan van nerts op een mens

In Nederland is mogelijk voor het eerst een mens door een dier besmet geraakt met het nieuwe coronavirus. Het gaat om een nerts, zo heeft minister van Landbouw Carola Schouten bekendgemaakt. Volgens RAGCA zijn er momenteel geen aanwijzingen dat er in de Belgische nertsenbedrijven dieren besmet zijn met het coronavirus.

Uit nieuwe resultaten van een lopend onderzoek op nertsenbedrijven is volgens de Nederlandse minister aannemelijk dat er zo'n besmetting heeft plaatsgevonden. Ook blijkt uit dat onderzoek dat nertsen Covid-19 kunnen hebben zonder ziekteverschijnselen te tonen. Eind april werd bij 2 nertsenfokkers in Noord-Brabant bij meerdere dieren het coronavirus vastgesteld. Die dieren hadden wel maagdarmklachten en ademhalingsproblemen.

Op basis van deze laatste inzichten nemen Schouten en zorgminister Hugo de Jonge een aantal maatregelen....

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Covid 19

Covid-uitbraak zet China aan tot extra toezicht van diepvriesvoedsel

Covid 19 De recente heropleving van Covid-19 in China zet de invoer van diepgevroren voedsel opnieuw onder intensief toezicht, melden Chinese media. De Chinese autoriteiten zijn daartoe overgegaan op basis van de veronderstelling dat het mogelijk is om het virus op te lopen via voedselverpakkingen.
Meer artikelen bekijken