Startpagina Korte Keten

7 nieuwe hoeveproducten in netwerk 100% West-Vlaams

Het netwerk 100 % West-Vlaams is uitgebreid met 7 nieuwe hoeveproducten: van varkens- en rundvlees over groeten en fruit en zuivel. Inagro plaatst met haar partners lokale producten in de kustprovincie op de kaart.

Leestijd : 1 min

100 % West-Vlaams is vooreerst een kwaliteitslabel waaraan men West-Vlaamse hoeve- en streekproducten herkent. Daarnaast is het ook een dynamisch netwerk voor die producten. Via promotie, vorming, vertegenwoordiging, netwerking en het opzetten van innovatieve producten worden aangesloten producenten ondersteund in hun professionalisering en marktgericht produceren.

Verkoop via de korte keten

Samen met de partners POM West-Vlaanderen, Westtoer, Unizo en de provincie West-Vlaanderen zet Inagro de schouders onder de verdere uitbouw van het netwerk en de bekendmaking van het label. Inagro fungeert hierbij als aanspreekpunt voor hoeveproducenten die via de korte keten willen verkopen.

Momenteel verkopen 162 hoeveproducenten hun zelfgeproduceerde producten onder het label 100 % West-Vlaams. Producten met het label 100 % West-Vlaams zijn authentiek, ambachtelijk gemaakt, hebben een band met de streek en zijn van onberispelijke kwaliteit.

De 7 nieuwkomers 100 % West-Vlaams

Dit jaar ontvingen 7 hoeveproducenten de erkenning om hun producten onder het label 100 % West-Vlaams te verkopen.

- Sint-Amandshof/Belgasconne (varkensvlees), Pittem.

- Demyfruit (appele en peren), Geluwe.

- Hoeveslagerij Basile Ten Hove (rundvlees), Kerkhove.

- Kapelleweidehof (zuivel), Sint-Pieters-Kapelle.

- Over Vlees (rundvlees), Alveringem.

- ‘t Drevehof (groenten en fruit), Hollebeke.

- ‘t Lindenhof (varkens- en rundvlees), Koekelare.

Alle leden staan op www.100procentwest-vlaams.be.

Lieven Vancoillie

Lees ook in Korte Keten

Meer artikelen bekijken